Tuesday, October 13, 2009

Sloveenias






Sloveenias olime kokku umbes nädala. Enamus ajast viibisime Ljubljanas, Sloveenia pealinnas.
Iga päev sõime kuskil huvitavas kohas. Proovisime ära mitmed Itaalia, Hiina ja Hispaania restod, samuti hobuselihaga hamburgerid, burekid, kebabid. Ka me Maarjaga kokkasime - soolase ja magusa täidisega pannkoogid, pasta con pomodori e pollo e sinihallitusjuustuga:D Kokku ööbisin viies kohas - Miha ühikas, Matici kodus, Garbase kodus vahetult enne kolimist, Luka maakodus, Luka Ljubljana kodus, karm!
Kuna ma olin haige, siis väga palju me väljas ei käinud.

Teisipäeval avastasime kahekesi Maarjaga linna, sest nii on kõige mõnusam ja huvitavam. Matic andis meile rattad ka selle jaoks.
Õhtul oli Metelkovas (hipide ja pahede küüsis loominguliste inimeste paradiis) pidu, kus kõik tundsid end mõnusalt. Teine pidu toimus neljapäeval, kui tähistasime Garbase kolimist. Nüüd on ta nimelt Sevillas, kuid peo ajal me otsesõnu couchsurfisime. Vedasime ta diivanit ühest kohast läbi linna teise. Toimusid ka väiksed puhkepausid, kus mehepojad (ja ka pealtvaatajad) said tassimise eest janu kustutada. Kohtasime ka linnapead, kes on väga populaarne just noorte seas, sest just tänu temale pidi Ljubljanas elu käima. Käisime ka AEGEE kontoris ja veel mõnes kohas. Matic, ka haige poiss, läks ilusasti vara koju magama, Maarja läks ka suht vara, kuid teistel põhjustel:P Mina jäin vist esimest korda elus täiesti peo lõpuni paika. Viimase seltskonnaga käisimegi hobuseburksiringil ning Luka ratsutas draakoni, mis ehib üht Ljubljanica silda, seljas. On legend, et kui neitsi ületab silda, siis draakoni saba liigub natuke. Hmm..
Reedel oli Garbas terve päev tööl ning meie asjad tema juures ehk siis pidime terve päev mujal olema. Käisime siis teiste poistega söömas, mängisime korvpalli, pidasime Miha ühikas siestat ning siis kinno "Genovat" vaatama ning vesipiipu tegema.
Laupäeval ärkasime 5.45, sest läksime Luka koju Brežicesse. Hommikusöök ja Luka õe peika sugulaste juurde viinamarju korjama! Mõnus oli. Peale seda veel korralik söök ning siis ujuma! Mitu mõnusat tundi õuebasseinides. Mmm. Õhtul käisime kohalikus baaris ja "klubis", oioioi. Kohalik Jörpa laulis, ühtegi ilusat inimest ei paistnud seal olevat. Kole-kole. Aga hea meel, et saime sellises kohas käia, pilt muutus terviklikumaks.
Pühapäeval käisime Luka sõbra maakodus. Ta isa ongi veinimeister. Mõnusalt lai viinamarjaväli. Proovisime erinevaid veine, tegime pilte, proovisime kohalikke magusaid hõrgutisi ja õppisime sloveenia keelt. Otsustasime juba õhtul Ljubljanasse tagasi minna. Seekord läksime rongiga. Garbas tuli vastu ja läksime kõik koos baari ja siis koju tuttu.

No comments:

Post a Comment